jeg tilbyder:

Hvad er kranio-Sakral terapi (KST)

Kranio-Sakral terapi (KST) er en meget blid, men også dybtgående manuel behandlingsform, som bygger på en rytme, der ligesom hjertets eller åndedrættets rytme, kan mærkes over hele kroppen. Rytmen kaldes den kranio-sakrale puls og har en hastighed på 6—14 gange i minuttet, hvorved cerebrospinalvæsken (hjernevæsken) pumpes rundt omkring hjerne og rygmarv, mellem kraniet og korsbenet (sacrum).

Heraf kommer navnet kranio-sakral terapi.

Den kranio-sakrale puls bliver også kaldt ”livets åndedræt”, fordi den kan opfattes som et udtryk for en persons vitalitet, og forandringer i denne rytme kan derfor medføre forandringer i både krop og sjæl.

Ved hjælp af terapeutens blide tryk kan kroppen ofte selv rette balancer, som kan være opstået efter slag eller stød, influenza, chok og andre påvirkninger.

Behandlingsformen blev opdaget af den amerikanske læge William Sutherland for hundrede år siden og er siden blevet videreudviklet verden over. Kranio-sakral terapi udøves i dag af læger, sygeplejersker, fysioterapeuter og alternative behandlere.

Hvad kan Kranio-Sakral terapi afhjælpe?

Nogen er blevet hjulpet med én behandling, andre får først en væsentlig bedring efter flere behandlinger.

Kranio-sakral terapi kan kombineres med andre behandlingsformer og den har også vist sig at have en gavnlig virkning på fx en igangværende traditionel behandling.